НОВИНИ

Значимост на болничните мебели: Създаване на уютна и безопасна среда за пациентите 17.10 16:27

3 начина за по-бърз растеж на косата 27.01 11:49

Кога сърцебиенето е болест? 19.03 19:41

Проф. Константинова: По време на инфекция не трябва да се разрушава контролът на диабета 13.11 19:37

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Още новини
Борислав Георгиев, доц.

ако препоръчвате
Борислав Георгиев, доц. кликнете
тук

Борислав Георгиев, доц.

Специалист по:

Кардиология

Практикува в:

МБАЛ „НКБ”

 

Главен асистент в Национална кардиологична болница, София.

Специализира кардиология в Клиника по кардиология при проф. Х. Кун в гр. Билефелд, Германия. Основните области на интереси в работата му са свързани с електрокардиология, лечение на хипертония, профилактика на сърдечносъдови заболявания, епидемиология, лекарствена терапия и др.

Членува в Дружество на кардиолозите в България (ДКБ), в Европейско дружество по кардиология (European Society of Cardiology), в Международен съвет по електокардиология, както и в Академия на науките на Ню Йорк (New York Academy of Sciences). Бил е член на борда на международната организация „Нeart Friends Around the World”. Участвал е в няколко работни групи на Американска сърдечна асоциация. Биографията му е публикувана през 1998 г. в книгата „Five Hundred Leaders of Influence” на Американския биографичен институт, а през 1999 г. и в книгата „The First Five Hundred at the New Millennium” на Международния биографичен център в Кембридж.

Главен редактор е на списание „Наука Кардиология” и председател на Фондация „Академия Кардиология”. Участва в редакционни съвети на някои български научни списания.

Участва ежегодно като лектор на български и международни научни форуми с кардиологична насоченост. Има публикувани резюмета във водещи списания (J American College of Cardiol, J. Hypertension, Eur J Cardiovasc Prev& Rehab, Prevention and Control, Cardiovascular drugs and theraрy, Europeanheartjournal). За свои научни разработки е удостоен с награда за млад учен на XX Международен конгрес по електрокардиология. Носител е на награда Siemens-Elema AB, Young Investigators Award на Международния съвет по електрокардиология.

Автор е на мащабен брой публикации в научни списания, включително на английски език в международни списания (Eur J Cardiac Pacing and Electrophysiol, Rev Lat de Cardiol) и монографии (World Scientific Publ, Monduzzi Ed, Havitis Ltd.).

 

© 2012 - 2015 Всички права запазени.