НОВИНИ

Значимост на болничните мебели: Създаване на уютна и безопасна среда за пациентите 17.10 16:27

3 начина за по-бърз растеж на косата 27.01 11:49

Кога сърцебиенето е болест? 19.03 19:41

Проф. Константинова: По време на инфекция не трябва да се разрушава контролът на диабета 13.11 19:37

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Още новини

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница

20.03 | 16:20

Снимка: Дарик радио

Александровска болница спешно набира средства, за да купи 5 вече уговорени респиратора. Започва дарителска кампания #БългарияЗаБългария, която трябва да събере сумата от 222 хиляди лева за поръчаните апарати за оставащите 20 дни до доставката им.

Александровска болница, едно от трите лечебни заведения, което заедно с Пирогов и ВМА, беше определено от здравното министерство да приема хора със съмнения за коронавирус, спешно набира средства за закупуването на респираторни апарати от Япония. Петнадесет респиратора вече са договорени и поръчани, като за 10 от тях са осигурени средства от големи корпоративни дарители. Сумата от 222 000 лв. за останалите 5 респираторни апарата от общата поръчката не е налична към момента и за събирането им болницата ще разчита на доброволните дарения на физически лица и компании.

Дарителската акция #БългарияЗаБългария ще подпомогне болницата за справянето с извънредно тежката ситуация, която предстои.

"Докато всички сме разпръснати поотделно - по домовете си, спазвайки социална изолация, в мислите си и действията си трябва да сме заедно. Сега е моментът да обединим сили, идеи и ресурси, за да помогнем на първа "фронтова линия"- нашите медици, в усилията им да се справят с общото изпитание - епидемията от Covid-19" е призивът на дарителската кампанията #БългарияЗаБългария.

Въпреки тежкия дефицит на респираторни апарати в света в момента, Александровска болницата успя навреме да договори покупката на 15-те апарата, които ще бъдат доставени от Япония след 4 седмици. 2/3 от средствата са дарени безвъзмездно от "Фантастико" и А1, но за да бъде реализирана пълната заявка, са необходими още 222 000 лева.

Една от най-дефицитните стоки в света, от която се нуждае всяка болница в този тежък момент на настъпване на Covid-19, са респираторните апарати за обдишване. Оборудването с тях е от критична важност за настоящия момент.

Въпреки усилията никоя държава не може да се справи с борбата срещу короновирус сама, без активното участие на своите граждани. В случай, че бъдат набрани повече средства от необходимите, те ще бъдат използвани за закупуване на жизненоважните консумативи за дихателните апарати.

Всички граждани и компании, които могат да помогнат в този критичен момент, могат да го направят тук: helpkarma.

© 2012 - 2015 Всички права запазени.