НОВИНИ

Значимост на болничните мебели: Създаване на уютна и безопасна среда за пациентите 17.10 16:27

3 начина за по-бърз растеж на косата 27.01 11:49

Кога сърцебиенето е болест? 19.03 19:41

Проф. Константинова: По време на инфекция не трябва да се разрушава контролът на диабета 13.11 19:37

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Още новини
Димитър Масларов, проф.

ако препоръчвате
Димитър Масларов, проф. кликнете
тук

Димитър Масларов, проф.

Специалист по:

Нервни болести

Практикува в:

Първа МБАЛ - София

Проф. Д-р Димитър Масларов, дм завършва медицина през 1987 год. във ВМИ - София. През периода 1990-1994 год. е научен сътрудник ІІІ-І степен в Института за изучаване на мозъка - БАН, където се занимава с проблемите на стреса. През 1996 год. придобива специалност "Нервни болести". Магистър по "Обществено здраве и здравен мениджмънт" във Факултета по обществено здраве на Медицинския Университет - София. Притежава свидетелства за ВСД "Клинична електроенцефалография", "Евокирани потенциали" и „Клинична невропсихология”.От 2006 година е началник на Клиниката по неврология в Първа МБАЛ-София, ЕАД. Дипломиран медиатор от Министерство на Правосъдието на Р България. Преподавателската му дейност е на студентите от Медицинския колеж "Йорданка Филаретова" и Факултета по обществено здраве към Медицинския Университет – София.

Специализира мозъчносъдови заболявания при проф. Natan Bornstein в Тел Авив, Израел и по проблемите на невропротекцията - при проф. Dafin Muresanu в Клуж, Румъния.През 2009 година е избран за доцент по неврология към Медицинския Университет – София, МК "Й. Филаретова", а от 2014 год. – за професор към Медицинския Университет – София. Председател е на общото събрание на Медицинския колеж „Й. Филаретова”.Автор и съавтор е на три монографии, три учебника по неврология и едно ръководство по долекарска помощ.

Има над 130 научни публикации и повече от 120 участия в конгреси и конференции у нас и в чужбина. Общият импакт фактор (IF) на научната му продукция надвишава 130.Член е на Българското дружество по невронауки, IBRO, Global College of Neuroprotection and Neuroregeneration – London, World Stroke Organization. Член е на научните панели „Neurocritical care” и „Palliative care” към European Academy of Neurology. Член е на International Scientific Committee of the Society for the Study of Neuroprotection and Neuroplasticity (SSNN).

Член е на Управителния съвет на Сдружение "Българско дружество по неврология". Председател е на Софийския клон на Сдружение "Българско дружество по неврология" и на Сдружение "Българско дружество по невропротекция и неврорегенерация". Член е на редакционната колегия на списание "Българска неврология" и зам. главен редактор на редакционната колегия на списание „Здраве и Наука”.Председател е на следните специализирани комисии в Първа МБАЛ-София, за извършване на експертизи на ЗЗОЛ за лечение на болни по програми на НЗОК:- множествена склероза,- болест на Алцхаймер,- болест на Паркинсон, - епилепсия. Специалност – Нервни болести, "Клинична електроенцефалография","Евокирани потенциали" и „Клинична невропсихология”.

© 2012 - 2015 Всички права запазени.