НОВИНИ

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Спряха от пазара лекарства срещу киселини и язва заради съмнение за опасна съставка 08.10 18:10

Медицинските сестри отново на протест, според Ананиев исканото възнаграждение не може да се изпълни 04.10 19:23

Безплатни прегледи за рак на гърдата в 10 болници 04.10 19:21

Още новини
Теофил Седлоев, доц.

ако препоръчвате
Теофил Седлоев, доц. кликнете
тук

Теофил Седлоев, доц.

Специалист по:

Коремна хирургия

Практикува в:

УМБАЛ „Царица Йоанна”

Доц. д-р Теофил Ангелов Седлоев е роден на 18.02.1961 г. Завършва висшеобразование, специалност "Медицина" във ВМИ, Медицинска академия - София през 1987г. Има две специалности – по патофизиология от 1991 г. и по хирургия от 1997 г. Работипоследователно като асистент, старши, главен асистент и доцент по хирургия към МУ,София. Има 28 годишен опит в преподаването на студенти по медицина и стоматология. От1999 г. ръководи ежегоден курс по „ Хирургично лечение на рака на млечната жлеза” наспециализиращи лекари в Медицински университет София. Специализирал е в чужбинавъв водещи клиники в областта на рака на гърдата и по коремна хирургия в Италия,Франция, Канада, САЩ, Израел, Гърция, Турция, Англия и др.

Доц. д-р Т. Седлоев има образователна и научна степен „ДОКТОР“, специалност „Обща хирургия“ след защитен дисертационен труд на тема: „Оценка на прогностичните индекси при комплексното лечение на дукталния ин ситу карцином на млечната жлеза“, МУ – София. Автор и съавтор е на четири учебника и монографии и повече от 100 научни публикации в български и международни списания. Член е на Българско хирургическо дружество, European Society of Mastology (EUSOMA), International Society of Surgery (ISS), Senologic International Society, Turkish Bulgarian Endocrine and Breast Surgery Club (TBEBSC), Senologic Academy for Turkish Surgeons (SENATurk), Editorial Board of Breast Case – official Journal of SENATurk, Национален експертен борд „Пoведение при карцином на гърда” – 2013, научен консултант на списание MD и др.

Доц. Т. Седлоев е специалист в областта на диагностиката и хирургичното лечение на заболяванията на млечната жлеза. Приоритет за него са органосъхраняващите операции при ранен рак на гърдата и предоперативната (неосдювантна) терапия, с последващо оперативно лечение при напредналите форми на заболяването.

През 2015 г. доц. Т. Седлоев, с ръководения от него екип за първи път в България успешно извършва органосъхраняваща операция с едновременно лъчелечение при пациентка с ранен карцином на гърдата. Методът е въведен в рутинната практика на международно признатия „Breast Unit” към Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ“, МУ-София. Освен с рак на гърдата, доц. Т. Седлоев е специалист по коремна хирургия.

 

© 2012 - 2015 Всички права запазени.