НОВИНИ

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Спряха от пазара лекарства срещу киселини и язва заради съмнение за опасна съставка 08.10 18:10

Медицинските сестри отново на протест, според Ананиев исканото възнаграждение не може да се изпълни 04.10 19:23

Безплатни прегледи за рак на гърдата в 10 болници 04.10 19:21

Още новини
Стоян Пернишки, д-р

ако препоръчвате
Стоян Пернишки, д-р кликнете
тук

Стоян Пернишки, д-р

Специалист по:

Коремна хирургия

Практикува в:

Транспортна болница

Д-р Стоян Пернишки е роден през 1960г. През 1985г. завършва медицина в Медицинска Академия София. Започнал хирургичния си стаж в Районна болница - Сандански, преминал през школата на IIIта Хирургична клиника на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”, където работи повече от 17 години, д-р Пернишки става заместник-началник на специализираната клиника по Хирургия на женската гърда в ПСАГБАЛ „Св. София”, а от 2010г. е началник на Хирургичното отделение в Транспортна болница - София.

Специализирал е обща и коремна хирургия в Медицинска Академия София, в Университетска болница „Едуард Ерио” – Лион под ръководството на изявения френски хирург проф. Ломбард-Плате, както и в Мариенхоспитал – Щутгарт, при проф. Битнер. През 1996г. д-р Пернишки усвоява техниката на лапороскопската хирургия. Втората си специалност по Съдова хирургия д-р Пернишки придобива в Клиниката по съдова хирургия на СБАЛССЗ „Трета градска болница” под ръководството на проф. Левичаров и проф. Тодоров.

Д-р Стоян Пернишки е член-кореспондент на Балканската академия за наука и култура и член-кореспондент на Централноевропейската академия за наука и изкуство. Участник е с научни студии и доклади в много български и международни медицински конференции и конгреси.

Д-р Пернишки има тридесетгодишен опит в областта на плановата и спешна обща и коремна хирургия: - Лечение на злокачествените и доброкачествените заболявания на женската гърда и спешната гръдна хирургия;- Лечение на хирургичните заболявания на храносмилателната система: - Лапороскопско лечение на жлъчнокаменната болест;- Съвременни оперативни методи при лечението на херниите;- Съвременно и цялостно лечение на злокачествените заболявания на храносмилателната система ;- Травми на корема и гърдите и мн.др.

Като съдов хирург д-р Пернишки извършва освен традиционните съдови операции на артериалните и венозните заболявания, и осъществяване на съдов достъп при пациенти на хемодиализно лечение (вкл. имплантиране на изкуствени PTFE протези). Освен това има осемгодишен опит в областта на бъбречната трансплантация като съдов хирург в екипа за имплантация в Клиниката по урология на УМБАЛСМ „Пирогов”.Д-р Пернишки взе участие като лекар в XII Българска Антарктическа Експедиция – 2003/2004. 

© 2012 - 2015 Всички права запазени.