НОВИНИ

3 начина за по-бърз растеж на косата 27.01 11:49

Кога сърцебиенето е болест? 19.03 19:41

Проф. Константинова: По време на инфекция не трябва да се разрушава контролът на диабета 13.11 19:37

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Още новини

И лекари се обявиха срещу Истанбулската конвенция

06.02 | 18:05

| Екип на Дарик

pixabay.com

И лекарите се обявиха срещу Истанбулската конвенция. Утвърдени български специалисти в различни области на медицината излизат с открито писмо до премиера, председателя на парламента и президента, в което призовават Народното събрание да не ратифицира т.н. Истанбулска конвенция.

Основният им мотив е, че навлизането на джендър идеологията, залегнала в документа, ще задълбочи още повече демографската криза в страната.

Пред Дарик професорът по клетъчна биология д-р Георги Чалдъков заяви, че според официалните статистически данни в България на ден умират по 294 –ма души.

Джендър образованието ще деформира сексуалната идентификация на децата ни. На фона на високата смъртност и ниската раждаемост, това ще задълбочи и без това негативните демографски процеси, убеден е д-р Чалдъков.

По данни на световната здравна организация България е на първо място в света по смъртност от мозъчни инсулти, миокардни инфаркти и рак. Според официалната статистика у нас от тези и други болести през 2016 –година са починали 107 хиляди 580 българи, а са се родили значително по-малко деца 64 984. Тоест на ден умират 294- ма души. Данните са изключително тревожни и изискват спешни мерки от българските политици за да бъде преодоляна демографската криза. Приемането на т.н. Истанбулска конвенция ще влоши ситуацията още повече, убеден е д-р Чалдъков, един от лекарите, поставили подписите си под отвореното писмо.

Джендър идеологията ще доведе и до морална криза, убедени са още лекарите, подписали се под откритото писмо с призив Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция.

Цялото интервю с д-р Георги Чалдъков можете да чуете в звуковия файл.

 

Ето и пълния текст на откритото писмо:

 

 

Мисли глобално, действай локално.

                          Рене Дюбо (1901-1982) 

 

107 580 : 365 = 294

По данни на Световната здравна организация българите сме на първите места в света по смъртност от мозъчни инсулти, миокардни инфаркти и рак. По данни на Националния статистически институт от тези и други болести през 2016 г. са починали 107580 българи – един голям български град. През същата година обаче са родени значително по-малко деца – 64 984. Като разделим 107580 на 365, се получава 294 – толкова много хора умират всеки ден в България! А се раждат само 178 деца дневно. Това е най-тревожното национално явление, което депутати, правителство и президент трябва спешно и дългосрочно да решават, за да преодолеем демографския срив.

        На фона на всичко това българското правителство, транслиберални интелектуалци, НПО и еврокомисари настояват да се ратифицира  Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, наричана накратко Истанбулска конвенция (ИК). Изписана така, тя звучи доброжелателно, но зад това се прикрива джендър идеологията и нейните поведенчески стереотипи, чужди на фундаменталните ни морални, национални и християнски ценности.

      Намесата в биологичната същност на растенията (ГМО - генно модифицирани организми) и на човека (СМО - социално модифицирани организми) достига опасни размери. Ратифицирането на ИК от Народното събрание можеда деструктурира традиционната ценностна система на българския народ.  И отново ще демонстрира, че българските политици не могат да мислят глобално и действат локално, както ни съветваше професор Рене Дюбо.

      Като българи, възпитани в традиционните консервативни ценности, като граждани, родители, лекари, учени и университетски преподаватели, категорично протестираме срещу онази част от ИК, която третира въпросите за социалната роля на пола (gender role) и половата идентификация (gender identity), различни от биологичните и стереотипните за дадено общество. Това представлява непредвидима опасност за настоящите и бъдещи поколения българи и за традиционните ценности на българското семейство и националното ни съзнание. Въпреки че български суперлиберални университетски преподаватели ни съветват, че това е „късното постмодерно общество“, в което ние трябва да свикваме да живеем.

       Навремето Хитлер бе посочил за главна своя идеология расата, Ленин и Сталин - класата, а сега Съветът на Европа се опитва да наложи избираемисоциални параметри на половата идентичност, в разрез с традициите и културата на различните европейски общества. Родолюбието и придържането към националната история, религия и обичаи, ще бъде отъждествявано с национализъм. На създаването на традиционно семейство и деца ще се гледа като на отживелица. 

       В учебните програми на училища и университети (ще)се дава път на чуждата и опасна за българското общество джендър идеология. Полагат се основите на отродяването и дебългаризацията, натрапват се чужди за обществото и нацията ни стереотипи на сексуално възпитание. Българското общество не желае  подобни нововъведения и такива няма да бъдат приети от мнозинството български граждани. Джендър идеологията е неприемлива  за нас, защото противоречи на традиционните ни семейни и християнски ценности, на същността  на Бог, Природа и Човек. Тази идеология взривява основополагащи  механизми на живота, с непредвидими последици. Категорично сме против насилието, но и категорично сме против  налагането на джендър идеологията и практики в България. Децата са нашето бъдеще. Трябва да ги пазим!

Г-н Президент,

Г-жa Председател на Народното събрание,

Г-н Министър-председател,

 

Джендър идеологията на СМО е вредна (не само) за България – „когато има грях, държавите рухват“.

 

Изпратено от: 

 1.     Д-р Тотко Найденов, специалист по социална медицина, член на БЛС, СБЖ, СБП, СБП-лекари и Съюза на офицерите от запаса
 2.     Д-р Коста Костов, професор по белодробни болести, национален консултант, главен редактор на списание „INSPIRO” и председател на фондация „INSPIRO”, член на СБЖ и СБП
 3.     Д-р Любомир Калудов. Началник на хирургична клиника  в болница"Лайф хоспитал" Бургас - писател, публицист, фотограф и археолог.
 4.     Д-р Георги Чалдъков, професор по клетъчна биология (вмедицински университети в Япония, Сърбия, Италия),  член на Международната академия на сърдечносъдови науки
 5.     Д-р Никола Тодоров,интернист, нефролог, МБАЛ-Асеновград, писател, краевед, редактор
 6.     Илия Петров Пеев, професор, психолог, капитан I ранг о.р., Варна
 7.     Д-р Веселин Джендов, хирург, УМБАЛ-Бургас
 8.     Д-р Искрен Коцев, професор, Клиника по гастроентерология и хепатология, Университетска болница  „Света Марина“, Варна
 9.     Д-р Чавдар Славов, професор, урологи андролог, член-кореспондент на БАН, София
 10. Д-р Тодор Попов, професор, алерголог, национален консултант, София
 11. Д-р  Петър Генев, доцент, Катедра по обща и клинична патология, Медицински университет, Варна
 12.  Д-р Мария Желязкова, доцент, Катедра по фармакология, Медицински университет, Варна
 13. Д-р Валентин Мутафчиев, професор, ортодонт, член на СБП
 14.  Д-р Мария Стайкова, невроимунолог, Австралийски Национален  Университет, Канбера,  Австралия
 15.  Д-р Магдалена Панайотова, УМБАЛ-Бургас
 16.  Д-р Станислав Янев, фармаколог, токсиколог, Институт по невробиология, БАН, София
 17.  Д-р Христо Хаджи-Вълчанов, лекар интернист и имунолог
 18.  Инж. Мария Динкова-Петкова, Пловдив
 19.  Д-р Невин Садъкова, общопрактикуващ лекар, Момчилград
 20.  Д-р Иван Казмин, Началник, Ревматологично отделение, УМБАЛ,  Бургас
 21. Фоти Фотев, художник, Бургас, член на Международната организация за пластични изкуства АИАП към ЮНЕСКО
 22. Д-р Румен Бошнаков, София
 23. Д-р Румен Тихолов, пулмолог, МБАЛ „Св. Иван Рилски”  Козлодуй ЕООД
 24. Д-р Милен Митев, общопрактикуващ лекар, София
 25. Д-р Иван Сираков, гастроентеролог, Болница „Тракия”, Стара Загора
 26. Д-р Божин Камаринчев, вирусолог, София
 27. Д-р Ирина Попова, акушер-гинеколог,София
 28. Д-р Антоанета Кишева, кардиолог, катедва вътрешни болести, МУ Варна
 29. Д-р Стаменка Христова-Георгиева,специализант по нервни болести
 30. Димо Зънзов, членна УС на фондация „INSPIRO”
 31. Доси Досев, актьор
© 2012 - 2015 Всички права запазени.