НОВИНИ

Проф. Силвия Чернинкова: Не трябва да се спестява ядрено-магнитен резонанс 31.07 16:33

Д-р Кристина Чачева: Иска ми се да се промени общуването лекар - пациент 20.07 18:14

Д-р Росица Кръстева: Второто мнение в онкологията дава спокойствие и на лекаря, и на пациента 20.07 17:35

Д-р Мария Русинова: Опасно е да се разменя майчина кърма 19.07 19:51

Доц. Илина Мичева: Лечението на хематологични заболявания отбеляза изключително голям скок през последните две години 13.07 14:03

Блокираха 62 лекарства заради опасна съставка 06.07 18:30

Проф. Боряна Делийска: Бирата е течен хляб 26.05 17:18

Новата здравна карта: Стара Загора, Ямбол и Пазарджик без урологични легла 23.05 15:35

Закриват половината легла в единствената у нас Клиника по андрология и урология? 14.05 19:14

Доц. Калева: Таласемията се среща по-често в Южна България 09.05 17:39

Още новини

Мъж почина в коридора на болницата в Първомай, баща му вини лекарите

13.12 | 18:19

| Димитър Панев

sxc.hu

45-годишен мъж от Кърджали е починал след няколко часа, прекарани в коридора на болницата в Първомай. За това сигнализира Дарик неговият баща Димо Димов. Той бе категоричен, че от лечебното заведение не оказали помощ на нуждаещия се в продължение на часове. От болницата категорично отхвърлиха твърденията с аргумента, че лекарите са положили усилия за спасяването на пациента. Състоянието му според тях обаче било крайно тежко.

Трагичният инцидент се случил преди седмица, след като 45-годишният Динко Димов отишъл на гости при родителите си в близкото до Първомай село Православен. След настинка обаче Димов се почувствал зле, заради което баща му го откарал с личния си автомобил до Първомай, разказа Димо Димов пред Дарик. След няколко часа разкарване от джипито до болницата и обратно се прави рентгенова снимка, която установява двустранна бронхопневмония.

„Пак ходихме до болницата. Взехме снимката. Връщаме се със снимката, а на нея си пише, че има пневмония. Аз обаче знам, че пневмониите в България се лекуват. Това става към 12 часа на обяд. Пристигаме във вътрешното отделение на болницата и там същата работа – няма тоя, няма оня.... Сега, дали джипито е сбъркал, не знам. Защото вчера бях при докторката от вътрешното отделение и тя ми каза, че той е задраскал някакво кръстче за вторичен преглед и са мислили, че е лекуван. А никой не го е лекувал за абсолютно нищо”, разказа Димов.

„Аз тръгнах в 14,15 часа и никой нищо не беше му правил. Единствено му бяха сложили абокат, за да му вливат течности, като го сложат на легло. И към 17 ч. – 17,30 ч. ми се обадиха, за да ми кажат – ела да си го вземеш, синът ти е труп. Починал е. Шок голям. Това за мен са пълни... Поне да се знае, че тия бели престилки нищо не вършат, а само пари търсят”, казва човекът.

След като Димов се върнал да прибере починалия си син и да вземе смъртния акт, бил информиран от лежащите пациенти в болницата, че синът му е починал в коридора.

„Болните ми казват, че в коридора е починал. Когато отидохме да си го вземем в стаята, двамата, които лежаха в нея, ни казаха – те го докараха мъртъв. Това вече е непростимо. Казаха ни – те го докараха мъртъв от коридора”, разказва Димов.

Директорът на първомайската болница д-р Румяна Бойлова категорично отхвърли твърденията, според които Димов не е бил приет за лечение и е бил оставен в коридора. Пациентът според нея бил хоспитализиран във вътрешно отделение с цианоза и спешно са му били направени изследвания. Въпреки усилията на екипа обаче Димов изпаднал в клинична смърт и е починал, посочват от болницата. Бащата Димо Димов обаче настоява прокуратурата да се самосезира по случая.

© 2012 - 2015 Всички права запазени.