НОВИНИ

3 начина за по-бърз растеж на косата 27.01 11:49

Кога сърцебиенето е болест? 19.03 19:41

Проф. Константинова: По време на инфекция не трябва да се разрушава контролът на диабета 13.11 19:37

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Още новини

Мъж почина в коридора на болницата в Първомай, баща му вини лекарите

13.12 | 18:19

| Димитър Панев

sxc.hu

45-годишен мъж от Кърджали е починал след няколко часа, прекарани в коридора на болницата в Първомай. За това сигнализира Дарик неговият баща Димо Димов. Той бе категоричен, че от лечебното заведение не оказали помощ на нуждаещия се в продължение на часове. От болницата категорично отхвърлиха твърденията с аргумента, че лекарите са положили усилия за спасяването на пациента. Състоянието му според тях обаче било крайно тежко.

Трагичният инцидент се случил преди седмица, след като 45-годишният Динко Димов отишъл на гости при родителите си в близкото до Първомай село Православен. След настинка обаче Димов се почувствал зле, заради което баща му го откарал с личния си автомобил до Първомай, разказа Димо Димов пред Дарик. След няколко часа разкарване от джипито до болницата и обратно се прави рентгенова снимка, която установява двустранна бронхопневмония.

„Пак ходихме до болницата. Взехме снимката. Връщаме се със снимката, а на нея си пише, че има пневмония. Аз обаче знам, че пневмониите в България се лекуват. Това става към 12 часа на обяд. Пристигаме във вътрешното отделение на болницата и там същата работа – няма тоя, няма оня.... Сега, дали джипито е сбъркал, не знам. Защото вчера бях при докторката от вътрешното отделение и тя ми каза, че той е задраскал някакво кръстче за вторичен преглед и са мислили, че е лекуван. А никой не го е лекувал за абсолютно нищо”, разказа Димов.

„Аз тръгнах в 14,15 часа и никой нищо не беше му правил. Единствено му бяха сложили абокат, за да му вливат течности, като го сложат на легло. И към 17 ч. – 17,30 ч. ми се обадиха, за да ми кажат – ела да си го вземеш, синът ти е труп. Починал е. Шок голям. Това за мен са пълни... Поне да се знае, че тия бели престилки нищо не вършат, а само пари търсят”, казва човекът.

След като Димов се върнал да прибере починалия си син и да вземе смъртния акт, бил информиран от лежащите пациенти в болницата, че синът му е починал в коридора.

„Болните ми казват, че в коридора е починал. Когато отидохме да си го вземем в стаята, двамата, които лежаха в нея, ни казаха – те го докараха мъртъв. Това вече е непростимо. Казаха ни – те го докараха мъртъв от коридора”, разказва Димов.

Директорът на първомайската болница д-р Румяна Бойлова категорично отхвърли твърденията, според които Димов не е бил приет за лечение и е бил оставен в коридора. Пациентът според нея бил хоспитализиран във вътрешно отделение с цианоза и спешно са му били направени изследвания. Въпреки усилията на екипа обаче Димов изпаднал в клинична смърт и е починал, посочват от болницата. Бащата Димо Димов обаче настоява прокуратурата да се самосезира по случая.

© 2012 - 2015 Всички права запазени.