НОВИНИ

Проф. Константинова: По време на инфекция не трябва да се разрушава контролът на диабета 13.11 19:37

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Спряха от пазара лекарства срещу киселини и язва заради съмнение за опасна съставка 08.10 18:10

Медицинските сестри отново на протест, според Ананиев исканото възнаграждение не може да се изпълни 04.10 19:23

Още новини
Галина Кирова, доц.

ако препоръчвате
Галина Кирова, доц. кликнете
тук

Галина Кирова, доц.

Специалист по:

Образна диагностика

Практикува в:

МБАЛ „Токуда Болница”

Дoц. Галина Иванова Кирова – Недялкова, д.м. завежда клиниката по Образна диагностика от основаването на "Токуда Болница" София.

Притежава диплом за придобита специалност Образна диагностика. Владее всички конвенционални и специализирани методики в областта. Благодарение на дългогодишния си стаж в Националния Онкологичен Център познава добре биологията, особеностите, методите за диагностика и проследяване на онкологичните заболявания. Специален интерес представляват заболяванията на белия дроб като дълги години е консултант към клиниките по беподробни болести, гръдна хирургия и ревматология. В последните години клиничният й и научен интерес е ориентиран и към образната диагностика на сърцето и съдовете. Kaто ръководител на голяма клиника по образна диагностика познава проблемите на менажиране в рентгенологията, качествения контрол и контрола на радиационната доза.

Научната си дейност започва през 1992г след успешно положен изпит за научен сътрудник във Военно Медицинска Академия. През 2000г защитава дисертационен труд, свързан с особеностите на диагностиката на дифузните заболявания на белия дроб и през 2006 се хабилитира.

Специализирала е в Университетските болници в Упсала, Швеция; Гент, Белгия; Бордо, Франция и Онкологичния Център в Марсилия, Франция.

Автор е на повече от 150 публикации в национални и международни списания. Автор и съавтор e на учебници в областта на образната диагностика на заболяванията на белите дробове и сърцето. Организатор и лектор на редица национални и международни форуми в областта си. Участва в национални работни групи за изготвяне на правила за добра медицинска практика в областта на рентгенологията и онкологията. Д-р Кирова е член на група към Европейската асоциация по радиология, работеща по проблемите на следдипломната квалификация на младите рентгенолози.

Доц.Кирова е заместник главен редактор на научното списание “Рентгенология и Радиология”, на редакционния съвет на списание “Ревматология” и “Акта онкологика”. Основател и председател на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология за мандат 2010-2014г. и член на борда на Европейското Дружество по Кардио Рентгенология. Доц.Кирова е член на борда на Българското Ендоваскуларно Дружество за мандат 2010-2014г, както и редовен член на редица Европейски и национални научни дружества.

 

тел.: 02 403 4920

 

© 2012 - 2015 Всички права запазени.