НОВИНИ

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Спряха от пазара лекарства срещу киселини и язва заради съмнение за опасна съставка 08.10 18:10

Медицинските сестри отново на протест, според Ананиев исканото възнаграждение не може да се изпълни 04.10 19:23

Безплатни прегледи за рак на гърдата в 10 болници 04.10 19:21

Още новини
Георги Велев, д-р

ако препоръчвате
Георги Велев, д-р кликнете
тук

Георги Велев, д-р

Специалист по:

Коремна хирургия

Практикува в:

Александровска болница

Завършил ВМИ - Софияпрез 1981 г. От 1981 г. до 1983 г. работи като хирург ординатор в Хирургично отделение - Разлог. През 1983 г. след спечелен конкурс е назначен към Катедрата и клиника по хирургични болести към тогавашната Медицинска академия в Александровска болница, София. Ръководител по това време и негов учител е известният хирург проф. Янко Добрев.

В повече от 30-годишния си опит като хирург печели доверието на пациентите като специалист с индивидуален подход към пациента, точно поставяне на диагнозата и извършване на адекватна оперативна намеса.

През 1993 г. участва в екипа на втората в страната лапароскопска холецистектомия (премахване на жлъния мехур през малки отвори в коремната кухина). С това се счита за един от пионерите в лапароскопската хирургия в България. Специализирал е миниинвазивна хирургия в Бeрлин, Германия и лапароскопска хирургия в Сан Диего, САЩ. В момента продължава да работи като лапароскопски хирург. Привърженик на лапароскопската холецистектомия през 3 отвора (стандартния метод е с 4 отвора). През 2011 г. за пръв път в клиниката извършва премахване на жлъчният мехур през 1 отвор – SingleIncisionLaparoscopicCholecystectomy. Към момента се е специализирал и в лечението на туморите в коремната кухина – рак на дебелото черво, рак на стомаха, рак на панкреаса. Оперативните му техники са съпоставими с последните тенценции в съвременната хирургия в Европа и света. Един от въвелите в клиниката операцията „Ниска предна резекция” при тумори на ректума. Разработил е и е въвел в пратиката методи за лечение на големи хернии на коремната стена със специални полусиснтетични плата, т.нар свободна от напрежение пластика (freetensionplastic). Херниите на ингвиналният канал оперира по най новите въведени стандарти в хирургията – използване на синтетично платно, където шансът за рецидив (повторна поява на херния) е минимален. Лекува по съвременни стандарти и рак на млечната жлеза, заболявания на щитовидната жлеза.

Редовно участва в научните изяви в страната и в Европа. Член е на Българското хирургично дружество и на Европейската асоциация по лапароспопска хирургия (EAES).

тел: 0888 22 40 48

еmail: dr_velev@mail.bg

Всеки вторник и четвъртък след предварително записване.

© 2012 - 2015 Всички права запазени.