НОВИНИ

Кога сърцебиенето е болест? 19.03 19:41

Проф. Константинова: По време на инфекция не трябва да се разрушава контролът на диабета 13.11 19:37

Българи създадоха приложение за връзка между лекари и пациенти 05.06 19:21

Проф. Лисичков: Проучват се генетични терапии за пълно излекуване на хемофилията 17.04 18:36

Спешна дарителска кампания за респиратори за Александровска болница 20.03 16:20

По-трудно е да се върнем към нормалните килограми от това да не допуснем повишаването им 06.03 15:59

Проф. Цветалина Танкова: 50% от хората, които са с диабет, продължават да не знаят това 31.01 17:08

Осем лекарства за онкологични и хематологични заболявания липсват у нас 22.10 16:45

Д-р Желю Димов: В Северна България няма нито един лицево-челюстен хирург 21.10 11:29

Спряха от пазара лекарства срещу киселини и язва заради съмнение за опасна съставка 08.10 18:10

Още новини
Валентин Николов, д-р

ако препоръчвате
Валентин Николов, д-р кликнете
тук

Валентин Николов, д-р

Специалист по:

Акушерство и гинекология

Практикува в:

АГ болница "Св. Лазар", София

За контакти:

029622005

Биография

Завършва средното си образование в 22 СПУ“Г.С.Раковски“­София с отличен успех през 1971г.Същата година е приет за студент по медицина в Медицинска академия­София/днешен Медицински Университет/. След отслужване на редовна военна служба 1971­73г., започва следването си по медицина. Завършва редовния курс по медицина ,в срок, през 1979г. с отличен успех от семестриалните изпити и с пълно отличие от Държавните изпити. Удостоен е със Златна значка за отличен успех в Медицинска Академия. 

Участва и е автор на редица научни разработки, намерили приложение в клиничната практика. Публикува свои работи в наши и чужди авторитетни медицински издания. Провежда няколко задгранични специализации в реномирани европейски университетски клиники, най­значимите в „Сент Антоан“­Париж, „Бодлок“­Париж, „Сент Венсан дьо Пол“­Париж, Рен­ Нормандия и др. Участник е в научни форуми на СЗО по редица проблеми на общественото здраве.

През 1995г. , в резултат на задълбочената му иновативна дейност в пренаталната медицина, той защитава блестящо докторат на тема „Пренатална диагностика на вродените неврални аномалии у плода“. Тази дисертация поставя началото на ефективната пренатална диагностика на невралните дефекти в практиката на акушер­гинеколозите в цялата страна. Д-­р Николов пръв в България диагностицира пренатално ехографски вродения спинален дизрафизъм у плода, диагноза, най­-често несъвместима с живота, поставяна в близкото минало изключително след раждането.

Въвежда доплер­ехографията при пренаталната диагностика като рутинен метод. Д­р Николов е активен участник във внедряването на новостите в ехографската пренатална  диагностика изобщо. Участва в ръководството на редица семинари, посветени на този вид иновации в практиката.

През 1999г.д-­р Николов, съвместно със съпругата си, изгражда и открива първата изцяло  частна акушеро­гинекологична клиника в РБългария – СБАЛ“Свети Лазар“,София.В годините тя заема едно от най­престижните места в майчиното и детско здравеопазване, налага нови ,по­високи стандарти на медицинско обслужване на бременната, родилката и новороденото. Доказателство за това са постигнатите блестящи за страната медицински показатели ­ Перинатална детска смъртност, Майчина смъртност, Родов травматизъм, Вътреболнични инфекции и др.д­рНиколов пръв в България внедрява и триизмерното ехографско изследване на бременността в реално време/4Д/ като един от важните елементи на съвременната пренатална диагностика на аномалиите на плода.

Прилага най­-авангардните нови методи на поведение при естественото, дирижираното и оперативно раждания, третирането на патологията на бременността в различните й аспекти, персоналното обслужване на пациентите, създаването на детски интензивен сектор от 2­ро ниво за отглеждане на рискови и недоносени деца.В цялата си съзнателна дейност на медицински специалист от висок ранг, д­рНиколов се ръководи от своя човешки и професионален дълг, създавайки здраве и дарявайки нов живот.Женен е, с една дъщеря, студентка по медицина.

                                      

                 

© 2012 - 2015 Всички права запазени.